Blijkbaar betalen we allemaal vrijwillig belastingen, zonder dat we dit weten (en misschien ook wel willen!). Volgens de belastingwet 1990 krijgt de belastingheffing pas een juridische betalingsplicht als er door de ontvanger van de belastingdienst een dwangbevel wordt uitgevaardigd. En zelfs die is over het algemeen niet rechtsgeldig, omdat deze niet van een naam en handtekening is voorzien van een daartoe geautoriseerde functionaris(zoals de wet het voorschrijft). Het is dus misleiding wat de belastingdienst doet door ons te laten denken dat wij verplicht zijn belasting te betalen.
Share This Story, Choose Your Platform!
Gerelateerde berichten
14 reacties
Geef een reactieReactie annuleren
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Wat ik even niet begrijp; ‘het jaarlijkse verzoek tot aangifte’ is geen verplichting en als men niet op dit verzoek ingaat komt de Belastingdienst met een door hen bepaald bedrag van aangifte (een beschikking) waar je ook niet op in hoeft te gaan?
Is de werkelijkheid dan niet dat je tot in den treure ‘herinneringen’ krijgt…om uiteindelijk een ‘Dwangbevel in naam der Koning’ in de bus te krijgen? Dat is althans de werkelijkheid waarin ik leef. Als ik niet inga op ‘verzoeken tot betaling’ zit ik in de ellende. Zelfs met boetes e.d.. En of er nu een naam en handtekening onderaan deze correspondentie staat of niet…ik zit in de stress, angst en miserie…
Wat houdt deze bevinding van deze belastingwijsheid voor mij als individu nu in?
Dat het belasting heffen zoals dat momenteel door de Staat der Nederlanden wordt uitgevoerd een frauduleuze handeling is en dat dit handelen door de Nederlandse rechtspraak niet kan worden gecorrigeerd. Als meerdere individuen zich daarvan bewust gaan worden, dan kunnen we eenvuist maken tegen het onrechtssysteem waaronder wij nu worden gehouden. Diefstal kan niet met regels worden gelegaliseerd.
Ikclaimmijnnaam.nl
Ik ben er ook mee bezig geweest er zitten nog best wat haken en ogen aan.
Ons stelsel schijnt n slecht maar toch goedwerkende aftreksel te zijn uit de tijd van de nazi’s.
Ik moet nog uitzoeken wat het precies inhoudt. Iemand die hier meer van weet? Ik hoor het graag!
We kunnen om te beginnen massaal teveel afgedragen belasting terugvragen.
Sinds 1 jan 2009 zijn belastingdienst, gemeente, provincie waterschap enz.
ANBI’s.(zie: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/programma_anbi_opzoeken)
Aangezien alle betalingen aan dergelijke instanties plaatsvinden zonder daaraan ten grondslag liggende rechtsgeldige vordering, moeten deze beralingen gezien worden als schenkingen.
Een schenking aan een ANBI kun je in mindering brengen op je belastbare som.
Er is nog tot eind december om teveel betaald terug te vragen over 2009
voor latere jaren heb je meer tijd.
Kom dus in aktie!!!
Zou je kunnen toelichten hoe je deze schenkingen kunt aftrekken? Of is er ergens uitgelegd hoe je dit kunt doen?
Alvast bedankt
Paul van Luijn
gelezen bij de belastingdienst;
Voor het aftrekken van gewone giften gelden de volgende voorwaarden:
U doet de giften aan een instelling die bij ons is geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling (ANBI), een culturele ANBI of een steunstichting SBBI.
U doet de gift vrijwillig, en niet omdat u ertoe verplicht bent. Het betalen van belasting (zoals inkomstenbelasting, omzetbelasting of onroerendgoedbelasting) is bijvoorbeeld niet aftrekbaar, omdat u verplicht bent deze te betalen.
De instelling levert geen tegenprestatie voor de giften.
Je kunt dit dus niet aftrekken!
Beste Paul van Luijn, ik heb begrepen dat terug vorderen van giften (m.n. alle belastingen) aan de belastingdienst welke een ANBI is, mogelijk is met ingang van 2012.
ANBI zijn ook de gemeenten, provincie, waterschap enz. Ook dus Wegenbelasting, alle BTW, CIJB . . . . . . . . . . .
“U doet de gift vrijwillig, en niet omdat u ertoe verplicht bent. Het betalen van belasting (zoals inkomstenbelasting, omzetbelasting of onroerendgoedbelasting) is bijvoorbeeld niet aftrekbaar, omdat u verplicht bent deze te betalen.”
Tsja…
Ja gelijk heeft de brste man oik begrijp het niet dat je voor spaargeld belasting moet afdragen
Wat een gezwets. Ten eerste is een Nederlandse burger een belastingplicht. Dat betekent dat de belasting een omgekeerde bewijsplicht heeft. Het woord beschikking betekent eigenlijk besluit, maar daar kun je nog steeds tegen in beroep gaan.
Vreemd, wegens fouten van de belastingdienst vanaf 2006 ben ik financieel in de problemen gekomen. Via de ombudsman, de rechter en uiteindelijk via de Raad van State kreeg ik te horen dat ik weliswaar gelijk had maar de belastingdienst onaantastbaar is. Ik moest maar betalen. Het bedrag van de vordering, rente en boetes. Zoniet dan werd er loonbeslag gelegd wat ook gebeurde. Hoezo democratie en rechtvaardigheid? Eerder slavernij en onderdrukking van het volk
@Pietje: kennelijk kent u de belastingwetten niet. Gaat u zich daar eens in verdiepen, en kom dan eens met een gefundeerd antwoord. Ik kan u verwijzen naar mijn website waar enige info op staat: belastinggeldterug. nl Vandaag online gezet dus stoort u zich niet aan de lay-out; dat ga ik nog verbeteren.
Als u ze wel kent, kunt u mij dan uitleggen hoe het mogelijk is dat pas aan het einde van de rit bij het dwangbevel een executoriale titel wordt gecreëerd? Hoe kan uit het niets een vordering worden gemaakt? Voorheen was er niets en op één keer wordt uit dit niets een wettige vordering, het dwangbevel gemaakt. Als ik dus een wettige vordering wens, dien ik te wachten met betalen totdat het dwangbevel is uitgevaardigd. Natuurlijk neem ik daarbij de nodige boetes op de koop toe. Kunt u dat misschien met uw kennis nader uitleggen. Ik kan er niets van bakken. Bovendien wordt het dwangbevel niet door een functionaris ondertekend, alleen voorzien van de kreet ‘De ontvanger’. Ontvanger ben je pas als hebt ontvangen en niet bij voorbaat.
Door dat er juist veel onwetend heid is onder de burger bevolking kunje die makkelijk uitbuiten en misbruiken.